Rotterdam en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tienduizenden Rotterdammers beoefenen wekelijks hun favoriete sport. Zij doen dat zelfstandig, of bij één van de tientallen Rotterdamse verenigingen die op diverse niveaus actief zijn in de nationale en regionale sportcompetities. Daarnaast genieten Rotterdammers als toeschouwer van de vele grote en kleine sportwedstrijden en evenementen die gedurende het jaar in de stad plaatsvinden.

Om een beter beeld te krijgen van de omvang van deze groeiende Rotterdamse sector en om zicht te krijgen op de geldstromen die al deze sportgerelateerde activiteiten met zich meebrengen, heeft de Economic Development Board Rotterdam (EDBR), in samenspraak met de Dienst Sport en Recreatie van de gemeente Rotterdam, het initiatief genomen om Sport2B onderzoek te laten doen naar de economische betekenis van de Rotterdamse sportsector.

De focus van het onderzoek lag op het in kaart brengen van de economische betekenis van de grootste en meest aansprekende sportevenementen, -verenigingen, -accommodaties en –bedrijven in de Rotterdamse sportwereld. In totaal zijn 32 sportorganisaties onderzocht. Gecorrigeerd voor onderlinge leveringen waren deze organisaties in 2009 goed voor geldstromen ter waarde van ruim 370 miljoen euro.

Projectdetails

Opdrachtgevers:
Sporten:
Periode: